Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення місцевих бюджетів та зміни у податковому законодавстві - під час чергової зустрічі

опубліковано 03 січня 2023 о 10:47

Нещодавно начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела робочу зустріч з працівниками фінансового управління Рокитнівської РДА, під час якої говорили про наповнення місцевих скарбниць та про законодавчі зміни і новації в податковому законодавстві.

Посадовці, насамперед, обговорили виконання показників надходження податків та зборів до місцевих бюджетів, особливу увагу було звернуто на необхідність сплати майнових податків громадянами, надходження від яких спрямовуються в повній мірі на соціальні, економічні чи освітні потреби територіальних громад.

Разом з тим, Ніна Ковалевич повідомила про новації податкового законодавства, а саме: Закон України від 03 листопада 2022 року №2719-ІХ «Про внесення  змін до Податкового кодексу України  та деяких інших Законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває в податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу» та Закон України від 16 листопада 2022 року №2747-ІХ «Про внесення змін до податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами».

Очільниця ДПІ також нагадала, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування триватиме до 1 березня поточного року. Тож у громадян ще є можливість легалізувати активи, придбані за доходи без сплати податків. Та повідомила, що з 1 січня розпочинається кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.

Наприкінці заходу посадовці обговорили інші актуальні питання податкового законодавства.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»