Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформування громадськості щодо проведення «податкової амністії» та використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 03 січня 2023 о 10:54

Днями у Центрі обслуговування платників Сарненської ДПІ старший державний інспектор Оксана Климчук провела тренінг, в ході якого роз’яснила порядок декларування громадянами активів в рамках кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування  та використання  безкоштовного сервісу «Електронний кабінет платника».

Під час заходу податківець наголосила, що кампанія одноразового добровільгого декларування триватиме до 1 березня 2023 року. Тож  громадяни, які ухилялися від сплати податків, мають змогу розкрити свої справжні доходи та задекларувати активи, уникнувши при цьому відповідальності.  Вони можуть подати декларацію із зазначенням активів, щодо яких не були сплачені податки та збори у минулі періоди (до 1 січня 2021 року).

При цьому посадовець роз’яснила, які саме об’єкти підлягають декларуванню та зазначила, що для реалізації права на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді.

Оксана Климчук також розповіла про можливості «Електронного кабінету платника». Зокрема зазначила, що за допомогою цього сервісу громадяни можуть переглянути податкові повідомлення-рішення щодо нарахованих майнових податків, подати податкову декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки тощо.

Наприкінці відмітила, що з усіма електронними сервісами податкової служби можна ознайомитись на веб-порталі  ДПС (https://tax.gov.ua).

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»