Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія з актуальних питань «податкової амністії» та використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 03 січня 2023 о 10:52

Нещодавно у Вараській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо «податкової амністії» та електронних сервісів ДПС». На запитання платників податків відповідала очільниця Вараської ДПІ Людмила Воронюк.

Під час «гарячої лінії» дозвонювачів було поінформовано про основні аспекти кампнії одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб. Зокрема, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням та протягом якого періоду потрібно декларувати активи. Також звернуто увагу на об’єкти добровільного декларування, за якими ставками оподатковуються доходи, в які терміни необхідно сплачувати податок, а також які активи не потрібно декларувати.

Посадовець роз’яснила, що подати одноразову декларацію має право безпосередньо декларант і зробити це він зможе через свій Електронний кабінет платника. Після подання такої декларації громадянин має 30 календарних днів для того, щоб сплатити визначений ним одноразовий збір. У разі несплати суми збору декларація вважатиметься не поданою.

Також Людмила Воронюк надала відповіді на питання щодо порядку роботи електронного сервісу ДПС «Електронний кабінет», зокрема, як за його допомогою платник може отримати необхідну податкову інформацію та дізнатися про стан розрахунків з бюджетом.

В ході спілкування платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»