Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків з питань погашення податкової заборгованості

опубліковано 04 січня 2023 о 10:34

Днями, начальник  Вараського відділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області Мирослав Ситай провів у Вараській ДПІ  зустріч з місцевими бізнесменами, під час якої поінформував про основні положення Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». 

Посадовець зазначив, що новацією є те, що законодавчо скасована умова, яка дозволяла контролюючому органу застосовувати процедуру стягнення коштів виключно після того, коли сума податкового боргу перевищить 5 мільйонів гривень. Отже, відтепер стягнення можливе без обмеження по сумі податкового боргу.

Разом з тим відмітив, що відповідно  прийнятих змін дозволено стягувати з платника податків лише ту суму грошових коштів, яка дорівнює різниці між тим, що він заборгував державі і тим, що держава має йому повернути згідно з ПКУ (причому, не лише у частині помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань, а і в частині відшкодування податку на додану вартість).

Крім того звернув увагу, що стягнення коштів в рахунок погашення податкового боргу, що виник в результаті несплати сум грошових зобов’язань, які донараховані за результатами контрольно-перевірочної роботи, буде здійснюватися, як і раніше, на підставі рішення суду.

Наприкінкі посадовець наголосив на необхідності дотримання податкового законодавства усіма платниками податків, та запросив платників пройти звірку зі сплати податків, скориставшись сервісом Електронний кабінет - cabinet.tax.gov.ua

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»