Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вараській ДПІ роз’яснюють нюанси «податкової амністії»

опубліковано 04 січня 2023 о 10:42

Днями, в ході спілкування з відвідувачами Центру обслуговування платників, начальник Вараської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмила Воронюк роз’яснила відвідувачами Центру обслуговування платників нюанси проведення  одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Зокрема, посадовець розповіла про продовження так званої податкової амністії до 1 березня 2023 року, в рамках якої громадяни, які ухилялися від сплати податків, мають змогу розкрити свої справжні доходи та задекларувати активи, уникнувши при цьому відповідальності.  Вони можуть подати декларацію із зазначенням активів щодо яких не були сплачені податки та збори до 1 січня 2021 року.

Також зазначила, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, лише в електронній формі з урахуванням відповідних  вимог.    Для подання Декларації через вебпортал ДПС фізичній особі необхідно увійти до Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, або через  вебпортал ДПС.

Людмила Воронюк зауважила, якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства. При цьому гарантується нерозголошення державними органами та їхніми посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях, без відповідного рішення суду.

Також посадовець повідомила про новації податкового законодавства, які діятимуть з 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»