Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у Рокитнівській ДПІ з питань погашення податкового боргу та змін у податковому законодавстві

опубліковано 05 січня 2023 о 09:29

Нещодавно начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич зустрілася із старостою Блажівського старостинського округу Рокитнівської ТГ Юрієм Кибукевичем.

Мета заходу – об’єднання  зусиль задля погашення накопичених боргів суб’єктами господарювання громади перед бюджетом та надання інформаційної допомоги щодо роз’яснення новацій в податковому законодавстві.

В  ході зустрічі  обговорювались питання виявлення  додаткових резервів наповнення бюджету територіальної громади, зокрема легалізації праці та виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімальної.

Ніна Ковалевич звернула увагу на проблемні питання щодо погашення податкового боргу приватними підприємцями. Адже кошти, отримані в результаті сплати заборгованості, можуть бути додатковим джерелом доходів місцевої казни.  Водночас обговорили питання своєчасного надходження до бюджету майнових податків,  акцизного податку від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність з реалізації алкогольних та тютюнових виробів.

Також учасники зустрічі активно обговорили податкові новації, питання  застосування РРО, податкових сервісів ДПС, дотримання законодавства про працю в умовах воєнного стану та податкової амністії.

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»