Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В КП ТРК «Полісся» говорили про основні новації податкового законодавства у 2023 році

опубліковано 06 січня 2023 о 10:34

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин, в ході якого говорили про новації податкового законодавства 2023 року.

Насамперед було відмічено, що відповідно Закону України від 03 листопада 2022 року № 2710-ІХ «Про Державний бюджет України на 2023 рік» встановлено, що впродовж 2023 року мінімальна заробітна плата (далі МЗП) за місяць становитиме 6700 грн, прожитковий мінімум (далі ПМ) на одну працездатну особу – 2684 гривень.

Податківець детально розповіла, як МЗП та ПМ впливають на оподаткуванні  фізосіб – підприємців (далі – ФОП). Зокрема зазначила, що максимальний місячний розмір єдиного податку у 2023 році для ФОП – платників єдиного податку першої групи становитиме 268,40 грн, для платників єдиного податку другої групи – 1340,0 грн. А розміри ЄСВ у 2023 році будуть такими: мінімальний – 1474 грн за місяць;  максимальний – 22110 грн за місяць.

Крім того звернула увагу, що  2022 рік є першим звітним періодом для звітів про контрольовані іноземні компанії, розрахунку загального мінімального податкового зобов’язання та резидентів Дія Сіті.

Також зауважила, що у 2023 році застосовуються нові форми податкової звітності, зокрема: податкової декларації з податку на прибуток підприємств, податкової декларації про майновий стан і доходи, податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податкової декларації з плати на землю, транспортного податку.

Насамкінець Оксана Федорович повідомила громадянам, що з 1 січня розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році та нагадала про продовження податкової амністії до 1 березня 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»