Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія з актуальних питань одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб та декларування доходів громадян, одержаних у 2022 році

опубліковано 06 січня 2023 о 10:40

Цього тижня у Володимирецькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб та кампанія декларування доходів громадян, одержаних у 2022 році». На запитання платників податків відповідала очільниця ДПІ Наталія Десятник.

Під час «гарячої лінії»  посадовець відповіла на запитання громадян щодо порядку декларування активів в рамках податкової амністії та перевірок, які проводяться за результатами аналізу одноразових добровільних декларацій. Наталія Десятник, зокрема, наголосила, що податкова служба проводить камеральну та документальну позапланову перевірки.  При цьому під час камеральних перевірок перевіряються лише логічні та арифметичні помилки в деклараціях, яких практично немає. Податкова служба не перевіряє джерело походження активів, які громадянин зазначив у своїй одноразовій декларації.

Також очільниця ДПІ роз’яснила, що  обов’язок подання Декларації про майновий стан і доходи у платників податків виникає при отриманні:  доходу у вигляді спадщини та подарунків; доходу від продажу або надання в оренду рухомого та нерухомого майна; доходу від продажу власної сільськогосподарської продукції; доходу від продажу цінних паперів та корпоративних прав; доходу від провадження господарської діяльності або незалежної професійної діяльності;  коли основна сума кредиту, прощеного кредитором за його самостійним рішенням; іноземного доходу та інших доходів, які не були оподатковані протягом року.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»