Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Дубенщини інформують платників про новації податкового законодавства

опубліковано 06 січня 2023 о 10:49

У Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області фахівці податкової інспекції проводять зустрічі з фізичними особами – підприємцями  - платниками єдиного податку, в ході яких роз’яснюють новації податкового законодавства, що набрали чинності з 1 січня 2023 року.

Зокрема, в ході чергового спілкування з платниками податків, старший державний інспектор Олена Мокрій звернула увагу на розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб і назвала максимально допустимі суми єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на 1 та 2 групі спрощеної системи оподаткування. Також зазначила, що ставки оподаткування для платників єдиного податку 3 групи не змінились.

Податківець нагадала присутнім, що кампанія декларування активів триватиме до 1 березня 2023 року та розказала про об’єкти, які підлягають декларуванню, хто може бути декларантом, як розрахувати базу для нарахування збору, за якими ставками. Також зазначила, що для реалізації права на спеціальне добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби через Електронний кабінет та сплатити одноразовий збір.

Під час зустрічі Олена Мокрій звернула увагу на зручність та доступність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію.

На завершення заходу фахівець відповіла на запитання платників стосовно подання звітності, сплати податкових зобов’язань та застосування РРО та програмних РРО суб’єктами господарювання, а також ознайомила присутніх з окремими питаннями декларування доходів громадян за 2022 рік.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»