Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сарненській ДПІ відбувася практикум з питань електронної взаємодії платників з податковою службою

опубліковано 09 січня 2023 о 10:46

Днями у Сарненській ДПІ Головного управління  ДПС у Рівненській області заступник начальника територіального відділу податкових сервісів Жанна Вишневська  провела практикум з бухгалтерами закладів освіти, на якому розповіла як користуватися електронним кабінетом платника податків та звернула увагу присутніх на новації в податковому законодавстві.

Під час навчання посадовець наглядно продемонструвала присутнім можливості електронної взаємодії з податковою службою. Роз’яснила як користуватись Електронним кабінетом, зокрема подавати звітність он-лайн, формувати довідки та отримувати необхідну для платника інформацію.

Посадовець розповіла про переваги електронної форми над паперовою. Зокрема зазначила, що це економія часу платника, автоматичне оновлення форм та мобільність. При цьому звернула увагу, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису. Отримати його можна у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

Насамкінець посадовець нагадала про заповнення реквізитів «Призначення платежу»  та «Отримувач» у платіжних документах та поінформувала про новації податкового законодавства, які діятимуть з 2023 року.

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»