Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Володимиреччини роз’яснюють платникам новації податкового законодавства

опубліковано 09 січня 2023 о 11:15

Днями податківці Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області провели зустріч з платниками податків щодо змін та новації податкового законодавства. 

Під час заходу начальник податкової інспекції Наталія Десятник розповіла платникам про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діятимуть у 2023 році. Також поінформувала про максимально допустимі суми єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (1 та 2 група платників єдиного податку). При цьому зазначила, що ставки оподаткування для платників єдиного податку 3 групи в порівнянні з 2022 роком  не змінилися.

Посадовець також нагадала присутнім про хід кампанії одноразового добровільного декларування, яка триватиме до 1 березня 2023 року. Звернула увагу на об’єкти, які підлягають декларуванню, хто може бути декларантом, як розрахувати базу для нарахування збору, за якими ставками.

На завершення заходу платники отримали відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО, подання звітності в електронному вигляді, сплати податкових зобов’язань та правильності заповнення реквізитів «Призначення платежу»  та «Отримувач» у платіжних документах.

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»