Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 12 січня 2023 о 13:44

Нещодавно у Здолбунівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо «податкової амністії», застосування РРО/ПРРО та роботи електронних сервісів ДПС». На запитання платників податків відповідала в.о. начальника ДПІ Оксана Редчиць.

 В ході «гарячої лінії» посадовець поінформувала про основні аспекти кампнії одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб. Зокрема, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням та протягом якого періоду потрібно декларувати активи. Також звернуто увагу на об’єкти добровільного декларування, за якими ставками оподатковуються доходи, в які терміни необхідно сплачувати одноразовий збір, а також які активи не потрібно декларувати.

 Оксана Редчиць розповіла дозвонювачам про основні аспекти застосування РРО в умовах сьогодення та наголосила на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

 Платники також отримали фахові відповіді на питання щодо порядку роботи електронного сервісу ДПС «Електронний кабінет», зокрема, як за його допомогою можна дізнатися про стан розрахунків з бюджетом та отримати необхідну податкову інформацію.

Крім того платники податків дізналися про новий формат спілкування з податковою - Комунікаційну платформу, мета роботи якої - швидке вирішення актуальних

 питань громадськості і бізнес спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень. Посадовець поінформувала, що звернення можна направляти на електронну скриньку платформи  rv.ikc@tax.gov.ua.