Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія щодо новацій податкового законодавства у 2023 році

опубліковано 16 січня 2023 о 08:29

У Зарічненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області провели сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо основних новацій податкового законодавства у 2023 році. На запитання платників податків відповідав начальник ДПІ Сергій Драка.

Під час «гарячої лінії» дозвонювачі, зокрема, запитували як впливає зміна розмірів мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на оподаткування платниква єдиного податку. Посадовець відповів, що протягом 2023 року мінімальна заробітна плата  (далі - МЗП) за місяць становитиме 6700 грн, прожитковий мінімум  (далі - ПМ) на одну працездатну особу - 2684 гривень. Відповідно, це впливає на ліміти доходів «спрощенців» та ставки єдиного податку, які прив'язані до цих показників. Тож податківець поінформував про граничну межу доходу, при перевищенні якої ФОП не може перебувати на спрощеній системі оподаткування, та ставки податку у 2023 році.

Разом з тим розповів про застосування нових форм податкової звітності. Зокрема, що до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств, зміни внесено з метою приведення форми декларації до положень Податкового кодексу щодо спеціального режиму оподаткування резидентами Дія.Сіті за особливими умовами. Також розповів про зміни у формі декларації про майновий стан і доходи, податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податкової декларації з плати на землю.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»