Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено сеанс телефонного зв’язку "гаряча лінія" з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 16 січня 2023 о 09:00

Про основні аспекти застосування реєстраторів розрахункових операцій та добровільне декларування активів фізичних осіб йшлося під час телефонного зв’язку «гаряча лінія» для платників податків, який відбувся у Демидівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області. На запитання дозвонювачів відповідала начальникДемидівської ДПІ Валентина Рачинська.

 Надаємо відповіді на актуальні запитання, які цікавили платників податків.

 Чи працює програмний РРО, якщо немає Інтернету?

 Так, дозволено на період дії воєнного стану проводити розрахункові операції на ПРРО в режимі офлайн понад строки, що визначені у статті 5 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями. Тож у разі тимчасової відсутності мережі «інтернет» платники податків можуть використовувати фіскальні номери з діапазону, сформованого сервером ДПС.

 Як зареєструвати розрахункову книжку за допомогою електронного кабінету платника податків?

Реєстрація першої РК в податковому органі відбувається одночасно з реєстрацією КОРО на окрему господарську одиницю або на реєстратор розрахункових операцій, а другої та наступних - на підставі заяви про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки за ф. № 1-КОРО  (ідентифікатор J/F1311304) (додаток 3 до Порядку). Датою реєстрації першої РК є дата реєстрації КОРО.

Який термін сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування у разі подання одноразової декларації?

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється протягом 30 календарних днів з дати подання декларації або трьома рівними частинами.

У разі подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації після 31 серпня 2022 року:

- першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;

-  другого платежу - до 1 травня 2024 року;;

- третього платежу - до 1 травня 2025 року у разі вибору декларантом альтернативної ставки збору (п. 12 підрозділу 94 розділу ХХ ПКУ).

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX