Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства говорили в Радивилівській ДПІ

опубліковано 23 січня 2023 о 12:50

Начальник Радивилівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмила Федун провела чергову зустріч з платниками податків, під час якої ознайомила їх з основними змінами податкового законодавства, що набули чинності з 1 січня 2023 року.

У ході заходу посадовець поінформувала про зміну обсягів річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання перебувати на спрощеній системі оподаткування у 2023 році, та розміри ставок єдиного податку для спрощенців 1 і 2 груп. Також поінформувала про новий розмір мінімального єдиного внеску, який необхідно сплачувати підприємцям у 2023 році.

Податківець нагадала присутнім про застосування РРО/ПРРО при розрахунках зі споживачами та звернула увагу на необхідність забезпечення  споживачам обрання будь-якої форми оплати -  як готівкою, так і безготівковою формою  розрахунків

Крім того Людмила Федун розповіла, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. При цьому детально поінформувала що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума. Водночас зазначила, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова служба.

Під час спілкування, фахівець ознайомила присутніх з окремими питаннями декларування доходів громадян за 2022 рік та поінформувала про податкову амністію, зазначивши, що громадяни, які отримували доходи, або стали власниками активів, податки з яких не були сплачені або сплачені неповністю, до 1 березня 2023 року мають можливість в цивілізований спосіб легалізувати свої статки.

Також розповіла платникам  про переваги використання електронних сервісів при поданні електронної звітності, як правильно заповнити реквізит «Призначення платежу» розрахункових документів для сплати податків тощо.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»