Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Дубровицькій ДПІ відбувся тренінг з питань застосування РРО та ПРРО

опубліковано 23 січня 2023 о 13:07

Нещодавно начальник Дубровицької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Олег Клюйко провів тренінг, під час якого розповів платникам податків про здійснення розрахункових операції в готівковій або в безготівковій формі при продажу товарів та наданні послуг. 

 В ході навчання посадовець зазначив, якщо в місці отримання товарів розрахунки проводяться у безготівковій формі, то РРО/ програмний РРО не застосовується, але в місці отримання готівкових коштів платник податків зобов’язаний застосовувати РРО або програмний РРО чи проводити розрахунки у безготівковій формі через установи банків.

Разом з тим зауважив, що при здійсненні виключно безготівкової форми оплати (шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установу банку або шляхом внесення коштів через касу банку) споживачами виставлених рахунків за реалізовані товари (послуги) РРО можна не застосовувати.

Наприкінці заходу посадовець нагадав про основні аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування, а також звернув увагу на правильне заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»