Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення податкового боргу - тема зустрічі в Дубенській ДПІ

опубліковано 24 січня 2023 о 11:56

В Дубенській ДПІ продовжуються робочі зустрічі з платниками податків щодо скорочення податкового боргу, а також щодо змін у податковому законодавств.

Днями відбулась чергова зустріч головного державного інспектора Дубенського відділу по роботі з податковим боргом Оксани Василевич з платниками податків з питань погашення податкового боргу.

У ході заходу податківець поінформувала платників про  зміни у погашенні податкового боргу відповідно до норм Закону України №1914 ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Фахівець звернула увагу платників, що з метою недопущення росту податкової заборгованості, необхідно проводити звірку зі сплати податків і зборів. Така процедура дасть можливість платникам переконатися у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності  ­– запобігти подальшому накопиченню, вчасно сплативши борг. Перевірити стан розрахунків з бюджетом платники можуть скориставшись електронними сервісами податкової служби: у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Посадовець поінформувала підприємців про зміну розміру ставок єдиного податку для спрощенців 1 та 2 групи та про розмір єдиного внеску, який необхідно сплачувати підприємцям у 2023 році, звернула увагу на правильне заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів для сплати податків, застосування платіжних засобів.

Також нагадала про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, кампанію добровільного декларування громадянами активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року, та розказала про переваги подання річної звітності в електронній формі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX