Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З можливостями Електронного кабінету ознайомили громадян Сарненщини

опубліковано 24 січня 2023 о 12:13

Днями у Сарненській ДПІ Головного управління  ДПС у Рівненській області заступник начальника територіального відділу податкових сервісів Жанна Вишневська  провела тренінг з платниками податків, на якому розповіла  про функціональні можливості та режим роботи Електронного кабінету платника.

Під час навчання посадовець зазначила, що громадяни можуть скористатися даним сервісом для отримання інформації щодо наявності чи відсутності податкового боргу перед державою.  Також використовуючи електронний зв’язок можна отримати від податкової служби відповіді на запити, отримати довідку. Звернула увагу, що оновлення Е-кабінету дає змогу громадянам переглянути особисті ППР щодо нарахувань майнових податків, де відображатиметься не лише сума до сплати, а й найменування самого об’єкта оподаткування, його адресу та механізм розрахунку. У разі незгоди з відображеною інформацію, платнику необхідно провести звірку з контролюючим органом за місцем обліку.

Жанна Вишневська також відмітила, що через Е-кабінет платника можна подавати  податкову звітність, зокрема і декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Усі документи на підтвердження витрат також прикріплюються як скан-копія до Декларації. Але якщо декларацію про майновий стан можна подати також і в паперовому варіанті, то одноразову добровільну декларацію для участі у податковій амністії можна подати виключно через Електронний кабінет.

Під час заходу платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання, а також дізналися про основні аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування та про порядок застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»