Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рокитнівській ДПІ проведено черговий практикум з громадянами

опубліковано 24 січня 2023 о 12:19

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела з громадянами практикум щодо надання адміністративних послуг. Громадяни, зокрема, цікавилися порядком підтвердження статусу податкового резидента для уникнення подвійного оподаткування.

Податківець наголосила, що починаючи з 01 листопада 2022 визначено оновлену процедуру видачі довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів (далі - Довідка) платнику податків, яка є резидентом України.

Також відмітила, що Заява подається платником податків  до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання Заяви на отримання Довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання, – до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податку може бути подано засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених розділом II ПКУ.

Ніна Ковалевич поінформувала, що Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом десяти календарних днів з дати отримання Заяви.

Наприкінці очільниця ДПІ нагадала громадянам про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, яка розпочалась 1 січня поточного року, а також про продовження податкової амністії до 1 березня 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»