Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання звітності в електронному вигляді – економія часу платника

опубліковано 24 січня 2023 о 14:10

В Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Рівному суб’єкти господарювання та громадяни можуть отримати практичну допомогу з питань електронної взаємодії з податковою службою. Так, в ході чергового тренінгу платникам було надано роз’яснення, а також показано на практиці, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм  формуються, підписуються та відправляються звіти, яка роль в даному процесі відведена електронному цифровому підпису.

В ході навчання  заступник начальник ДПІ у м. Рівному Наталія Костюк зауважила, що звітність, надіслана «електронкою» через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, крім економії часу,  ще й не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання. Звітність в електронному вигляді - це просто і дуже зручно. Адже така форма звітування дозволяє економити як час, так і кошти.

Посадовець також  нагадала про продовження кампанії одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб до 1 березня 2023 року .