Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання щодо деклараційної кампанії - 2023 та «податкової амністії»

опубліковано 25 січня 2023 о 08:31

Днями у Володимирецькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо деклараційної кампанії - 2023 та «податкової амністії». На запитання платників податків відповідала очільниця ДПІ Наталія Десятник.

Під час «гарячої лінії»  посадовець детально відповіла на численні запитання громадян про  доходи,  які відповідно податкового законодавства підлягають обов’язковому декларуванню.

Платники дізналися, що з 01 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, форма якої доповнена двома додатками, а саме Ф4 та МПЗ. Посадовець звернула увагу фізичних осіб – підприємців (крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування), що для них встановлюється граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний податковий період (рік) до 1 травня року, що настає за звітним.

При цьому очільниця ДПІ поінформувала, що платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки щодо подання податкової декларації використовуючи функції Електронного кабінету. Вхід до якого здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використанням електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Також дозвонювачі розпитували про змогу розкрити свої справжні доходи та задекларувати активи, уникнувши при цьому відповідальності.  Посадовець розповіла, що вони можуть подати декларацію із зазначенням активів, щодо яких не були сплачені податки та збори до 1 січня 2021 року та роз’яснила алгоритм дій подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через вебпортал ДПС України. При цьому наголосила, що декларація подається виключно в електронній формі.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»