Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання сьогодення у Рокитнівській ДПІ

опубліковано 25 січня 2023 о 08:36

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела зустріч з начальником відділу економіки  Рокитнівської селищної ради Миколою Новосельським з питань збільшення надходжень до місцевого бюджету Рокитнівської громади та новацій податкового законодавства.

Під час зустрічі особливу увагу було приділено питанню забезпечення погашення податкового боргу до місцевого бюджету. Обговорено питання своєчасності та повноти сплати податків та зборів з метою недопущення застосування заходів стягнення податкового боргу та своєчасного наповнення бюджетів місцевої громади.

Очільниця ДПІ наголосила, що виникнення податкового боргу у платників, призводить насамперед до бюджетних втрат, а отже негативно впливає на економічний розвиток громади, зокрема на соціальні та економічні потреби  її мешканців. І лише спільними зусиллями можна вирішити проблемні питання та забезпечити збільшення податкових надходжень до бюджету, недопущення приросту податкового боргу за рахунок несплати платниками податків самостійно задекларованих податкових зобов’язань.

Разом з тим, посадовці обговорили зміни та новації податкового законодавства. Зокрема, податківець розповіла про важливі цифри 2023 року, а також про приватизацію державного і комунального майна, яке перебуває в податковій заставі. Водночас, Ніна Ковалевич повідомила, що  розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, та нагадала про продовження податкової амністії до 1 березня 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»