Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Зарічненській ДПІ проведено тренінг з питань використання Електронних сервісів ДПС

опубліковано 25 січня 2023 о 08:42

Днями старший державний інспектор Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Микола Мельникович провів з платниками податків тренінг щодо використання електронних сервісів ДПС, зокрема платники цікавилися чи мають змогу неприбуткові організації подати Заяву № 1-РН через Електронний кабінет.

Податківець розповів, що неприбуткові організації мають змогу подати реєстраційну заяву за формою № 1-РН (далі – Заява) з позначками «Реєстрація», «Зміни», «Виключення з Реєстру неприбуткових установ та організацій», зокрема, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, якщо установчі документи оприлюднені на порталі електронних сервісів.

Разом з тим наголосив, що Заяву в електронному вигляді платник створює у строки та відповідно до порядку, визначеному законодавством, із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням надійного засобу кваліфікованого електронного підпису.

При цьому зазначив, що засобами електронного зв’язку Заява в електронній формі подається до контролюючих органів за ідентифікатором форми J1310502, зокрема з використанням режиму «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

Насамкінець поінформував присутніх про розпочату кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, нагадав про продовження податкової амністії до 1 березня 2023 року, а також зробив акцент на максимальному використанні електронних сервісів ДПС.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»