Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія з питань проведення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році

опубліковано 26 січня 2023 о 08:15

Нещодавно у Костопільській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році». На запитання платників податків відповідала очільниця ДПІ Ірина Котенко.

 В ході «гарячої лінії» платники податків, зокрема, цікавились новою формою декларації про майновий стан і доходи. Очільниця ДПІ роз’яснила, що Міністерство фінансів України наказом від 17.05.2022  № 143, який набрав чинності з 01 січня 2023 року, викладено у новій редакції  форму податкової декларації про майновий стан і доходи (Декларація) та  Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Зокрема, форма Декларації має наступні нові додатки:  Додаток Ф4 - розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна;

Додаток МПЗ - розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами - підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Громадяни також отримали відповіді на питання щодо підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничних строків сплати податкових зобов’язань, визначених у Декларації та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного 2022 року.

 

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»