Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легальні доходи дубенчан додали місцевому бюджету 281 млн гривень ПДФО

опубліковано 26 січня 2023 о 09:36

Оподаткування легальних доходів жителів м. Дубно посприяло надходженню у 2022 році до місцевого бюджету громади 281 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Приріст цього платежу до надходжень 2021 року склав 51,4 відсотки або 95,4 млн гривень.

До державного бюджету надійшло 74,7 млн гривень даного платежу. Цей показник збільшився на 12,8 млн гривень порівняно з 2021 роком.

Загалом упродовж 2022 року дубенчани перерахували до бюджетів 355,7 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Плюс до минулого року склав 108,2 млн гривень.

Стабільність надходжень ПДФО, як і всіх податкових платежів – особливо важлива для державного бюджету та територіальних громад у період протидії загарбникам. Обороноздатність країни та спроможність громади якісно виконувати завдання із забезпечення функціонування об’єктів інфраструктури значною мірою визначається податковою дисципліною представників бізнесу та громадян, - зазначають податківці. Та нагадують, що громадяни мають можливість до 1 березня 2023 року на компромісних умовах відзвітуватися про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування. Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування одноразового збору, звільнятимуться від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому. Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті  та подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір.

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX