Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році

опубліковано 02 лютого 2023 о 13:36

Нещодавно у Рокитнівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році».

На запитання платників податків відповідала начальник Рокитнівської ДПІ Ніна Ковалевич.

Під час «гарячої лінії» очільниця ДПІ надала дозвонювачам роз’яснення щодо порядку подання декларації про майновий стан та доходи. Зокрема поінформувала хто повинен подавати декларацію, граничні строки та способи її подання, терміни сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, відповідальність за несвоєчасну сплату податку (збору). 

Платники дізналися, що мають можливість подати річну податкову  декларацію про майновий стан і доходи ( в т.ч. громадянами, які мають право подати декларацію для отримання податкової знижки) засобами електронного зв’язку, а саме через Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua.

Посадовиця відмітила, що більш детальна інформація щодо проведення кампанії декларування доходів, отриманих протягом 2022 року, розміщена на вебпорталі ДПС за посиланням:  https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»