Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання Електронного кабінету при подання звітності неприбутковими установами розповіли Дубенські податківці

опубліковано 02 лютого 2023 о 14:17

В Центрі обслуговування  платників Дубенської ДПІ проведено черговий практикум для  платників податків щодо  подання податкової річної звітності керівниками ОСББ.

В ході зустрічі старший  державний інспектор Олена Мокрій  особливу увагу приділила  питанню  використання Електронного кабінету при поданні звітності та виявленню труднощів, які виникають при користуванні цим сервісом.

Вона  роз’яснила особливості заповнення та подання звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, фінансового звіту мікропідприємства та податкової декларації з плати на землю. Також фахівець продемонструвала, як за допомогою особистого ключа здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету та покроково пояснила платнику механізм подачі звітності через Електронний кабінет з використанням електронного цифрового підпису.

Під час спілкування податківець звернула увагу, що наказом  Міністерства фінансів України від 18.02.2022 року № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати на землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» викладено в новій редакції Податкову декларацію з плати на землю, яка повинна подаватись з 2023 року.

Також повідомила, що з 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році та наголосила про можливість до 01 березня 2023 року легалізувати активи, придбані за доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі, а також роз’яснила нюанси, щодо заповнення реквізитів «Призначення платежу»  та «Отримувач» у платіжних документах при сплаті податків.

 

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»