Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання реєстраторів розрахункових операцій - під час брифінгу в  КП ТРК «Полісся»

опубліковано 17 березня 2023 о 09:52

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин з питань застосування суб’єктами господарювання Рівненщини реєстраторів розрахункових операцій.

В ході заходу податківець поінформувала, що застосування РРО або програмних РРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 груп. Реєстратори розрахункових операцій не є обов’язковими для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл у визначених законодавством випадках, проте у такому випадку при здійсненні розрахункових операцій слід застосовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

Звернула  також увагу на необхідність забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням POS-терміналів (електронних платіжних засобів).

Водночас відмітила, що для  забезпечення законних прав та інтересів громадян Державна податкова служба України створила чат-бот «StopViolationBot» для надання можливості споживачам інформувати службу про виявлені порушення, зокрема, й порядку проведення розрахунків.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»