Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни у податковому законодавстві та кампанію декларування доходів громадян

опубліковано 20 березня 2023 о 11:24

Днями у Сарненській  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Зміни у податковому законодавстві та кампанія декларування доходів громадян». На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Наталія Зашко.

 В ході «гарячої лінії» посадовець детально поінформувала про випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації про майновий стан і доходи.

Посадовець також розповіла про дотримання платниками вимог, встановлених податковим законодавством, щодо права подати податкову декларацію для отримання податкової знижки.  При цьому звернула увагу на підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум, які  відображаються платником податку у річній податковій декларації, та ознайомила з основним переліком первинних документів, що підтверджують право на податкову знижку і подаються разом з податковою декларацією.

Крім того, очільниця ДПІ детально розповіла про можливості використання сучасного, прогресивного способу звітування – в електронному вигляді через Електронний кабінет платника. Водночас  відмітила, що електронна звітність має суттєві переваги для платників, адже таку звітність, сформовану за допомогою спеціальних програм, можна передати до податкової всього за декілька хвилин, економлячи свій час, кошти на придбання бланків звітних документів, утримуючи гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок.

Податківець також розповіла про зміни у податковому законодавстві, зокрема про важливі цифри 2023 року в оподаткуванні та нові форми звітності.

Під час заходу платники податків отримали  фахові відповіді на всі свої запитання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»