Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Острожчини отримали понад 1,5 млн гривень плати за землю

опубліковано 21 березня 2023 о 09:35

За підсумками січня-лютого 2023 року місцеві бюджети громад Острожчини отримали 1586,3 тис гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження січня – лютого 2022 року на 762 тис гривень.

Зокрема, місцеві бюджети отримали 1228,5 тис гривень плати за землю від юридичних осіб і майже 358 тис гривень земельного податку, який перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

Податківці нагадують, земельний податок сплачується власниками земельних ділянок та земельних паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами - орендарями за земельні ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Звертаємо увагу громадян, що земельний податок, який вони сплачують за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету громади. Тому кожен громадянин, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.

Нагадуємо, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через  Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрі обслуговування платників Острозької ДПІ

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»