Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження ПДФО на Cарненщині склали  майже 86 мільйонів гривень

опубліковано 23 березня 2023 о 08:55

Протягом січня-лютого 2023 року надходження  податку на доходи фізичних осіб на Сарненщині склали 85,8 млн гривень.

Із зазначеної суми надходжень 18,0 млн грн спрямовано до Державного бюджету країни. Решту коштів, а саме 67,8 млн грн, спрямовано для фінансування потреб місцевих бюджетів громад. Зауважимо, що ПДФО є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. Сплачується цей податок із розрахунку 18 % від заробітної плати.

Нагадаємо, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та сплачувати відповідні податки і збори – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.

Звертаємо увагу, що з 01.01.2023 введено в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової  декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»