Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій говорили у Володимирецькій ДПІ

опубліковано 27 березня 2023 о 10:01

Днями податківцями Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проведено з відвідувачами Центру обслуговування  платників зустріч з питань застосування підприємцями РРО/ПРРО.

В ході заходу очільниця ДПІ Наталія Десятник, насамперед, нагадала, що що фізособи – підприємці – платники єдиного податку першої групи, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на  ринках та/або провадить  господарську  діяльність з надання побутових послуг населенню, не використовують працю найманих осіб, не застосовують РРО/ПРРО та не ведуть обліку товарних запасів.

Разом з тим зазначила, що фізособи-підприємці – платники єдиного податку другої -  четвертої груп зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

При цьому звернула увагу, що застосування РРО та/або ПРРО є обов`язковим для тих суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі  при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу.

Окрім того, детально розповіла про нюанси застосування реєстраторів розрахункових операцій на території села а також підприємцями на загальній системі оподаткування.

Наприкінці зустрічі було акцентовано увагу присутніх на максимальне використання електронних сервісів ДПС, що дозволяє суб’єктам господарювання економити свій час та  зручно вести бізнес.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»