Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рокитнівській ДПІ відбулася зустріч за «круглим столом»

опубліковано 27 березня 2023 о 10:19

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела в рамках «круглого столу»  зустріч із старостою Кам’янського старостинського округу Березівської ТГ Юлею Скрит та керівником фінансового відділу Катериною Шевчук  з питань  забезпечення надходжень до місцевого бюджету громади та змін податкового законодавства.

Під час заходу посадовці обговорили необхідність інформування платників податків громади про своєчасність сплати податкових зобов’язань та погашення податкового боргу за минулі роки, зокрема із земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ЄСВ та ряд інших. Також були обговорені питання щодо ліквідації нелегальної зайнятості населення та податкових боргів, що є додатковими резервами надходжень до бюджету громади.

Ніна Ковалевич окремо звернула увагу на залучення до декларування громадян, які в 2022 році отримували неоподатковані доходи, адже податок на доходи фізичних осіб, який сплатять громадяни за результатами поданих декларацій, поповнить місцеву скарбницю. При цьому податківець наголосила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи, громадяни, у яких виник обов’язок, повинні подати до 01 травня 2023 року.

Принагідно Ніна Ковалевич нагадала присутнім про можливість фізосіб-підприємців, які займаються роздрібною торгівлею на території села, не використовувати реєстратори розрахункових операцій чи програмні реєстратори розрахункових операцій. Разом з тим, звернула увагу на ведення ними розрахункових книжок з квитанціями та книг обліку розрахункових операцій. Відмітила умови, при яких навіть для ФОПів, які займаються роздрібною торгівлею на території села, все одно потрібні касові апарати.

За результатами спілкування посадовцями були визначені подальші кроки співпраці щодо наповнення  місцевої скарбниці.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»