Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Зарічненській ДПІ нагадали платникам про застосування РРО

опубліковано 28 березня 2023 о 08:55

Днями начальник Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Сергій Драка провів з платниками податків тренінг, під час якого розповів про нюанси при застосуванні РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями.

Зокрема, очільник ДПІ  нагадав присутнім, що з початку 2022 року зобов’язані застосовувати РРО або програмні РРО платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки незалежно від обраного виду діяльності. При цьому звернув увагу, що  можуть не застосовувати РРО  платники єдиного податку першої групи та  за певних умов «спрощенці» інших груп, які здійснюють діяльність на території сіл.

Також, детально розповів про категорію суб’єктів господарювання, які зобов’язані вести  облік товарних запасів.

Разом з тим платники податків дізналися про переваги застосування програмного РРО та порядку його реєстрації. При цьому посадовець звернув увагу на можливість ознайомитися з  покроковою інструкцією щодо реєстрації програмного РРО на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО».

Принагідно посадовець нагадав присутнім про кампанію декларування доходів громадян – 2023. Повідомив про зміни у формі річної податкової декларації про майновий стан та доходи, зазначивши, що її можна подати у паперовому вигляді або за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на  вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»