Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівного надають практичні поради з питань декларування громадянами доходів

опубліковано 30 березня 2023 о 09:38

В Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Рівному ГУ ДПС у Рівненській області податківці проводять щоденні тренінги з громадянами та суб’єктами господарювання, на яких роз’яснюють порядок заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Зокрема, під час чергового спілкування з платниками податків, заступник начальника ДПІ у місті Рівному Наталія Костюк ознайомила присутніх з переліком доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації та право громадян на податкову знижку.

Посадовець звернула увагу, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми  податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».  Та порадила скористатись електронним форматом звітування  через Електронний кабінет у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи», зазначивши, що скористатися зазначеним сервісом зможуть особи, які мають електронний цифровий підпис, виданий кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

Також Наталія Костюк  ознайомила платників з новаціями в податковому законодавстві, зокрема повідомила, що в цьому році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік за свої  земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Наприкінці заходу податківець надала відповіді на запитання, які турбували учасників тренінгу.