Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Дубенщини отримали роз’яснення щодо заповнення платіжних документів

опубліковано 30 березня 2023 о 09:47

Нещодавно начальником Дубенського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Ніною Бакулевич проведено зустріч з платниками податків з питань правильного заповнення платіжних документів на сплату податків. 

Ніна Бакулевич поінформувала суб’єктів господарювання, що помилки, допущені під час заповнення платіжок, призводять до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету, виникнення податкового боргу і, відповідно, нарахування пені та штрафних санкцій. 

Під час зустрічі посадовець звернула увагу на те, що для того, щоб сплачена сума вірно відобразилася в інтегрованих картках платників, необхідно чітко дотримуватись вимог наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 (із змінами), де у затвердженому Порядку в доступній формі описано як вірно заповнювати поле платіжного документа «Призначення платежу». Зокрема, у Порядку наводяться приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу» в розрахунковому документі під час сплати податків, зборів, платежів до бюджету, в т.ч. у разі сплати коштів у рахунок погашення податкового боргу.

Податківець звернула увагу, що під час заповнення полів не допускаються пропуски (пробіли) між цифрами та службовими знаками, між словами та службовими знаками, а сплата за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися окремим документом на переказ.

В ході спілкування фахівець також повідомила присутніх про переваги використання єдиного рахунку. Вона роз’яснила, що єдиний рахунок - це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі та використовувати для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених Податковим кодексом України,  і єдиного внеску.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX