Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Послідовність дій платника податків  при реєстрації програмного РРО

опубліковано 30 березня 2023 о 10:20

У Дубровицькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся телефонний сеанс «гаряча лінія» на тему «Послідовність дій платника податків  при реєстрації програмного РРО».  На запитання платників відповідав начальник Дубровицької ДПІ Олег Клюйко.

Під час «гарячої лінії» посадовець поінформував, що для того, щоб зареєструвати програмний РРО, суб’єкту господарювання необхідно перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний РРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення за ф. № 20-ОПП).

Також звернув увагу, що реєстрація програмного РРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Очільник ДПІ зауважив, що після включення програмного РРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий програмний РРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Під час спілкування платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання відповідно заявленої теми.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»