Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про додаткові джерела наповнення місцевого бюджету - під час робочої зустрічі в Острозькій громаді

опубліковано 30 березня 2023 о 14:22

Днями в Острозькій міській раді, під керівництвом першого заступника голови ТГ Михайла Кирийчука, відбулося засідання комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів, легалізації зайнятості населення. У роботі засідання взяв участь начальник Острозької ДПІ В’ячеслав Штейбарт.

В ході заходу обговорили питання щодо забезпечення своєчасності та повноти сплати зобов’язань місцевих податків і зборів,  зокрема земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Також обговорили інші нагальні проблемні питання, зокрема щодо оформлення права на земельні ділянки по юридичних особах, які мають зареєстровані об'єкти нерухомого майна, погашення податкової заборгованості у період дії воєнного стану.

Учасники зустрічі звернули особливу  увагу на  легалізацію трудових відносин, що є  одним із резервів наповнення бюджету. Очільник ДПІ В’ячеслав Штейбарт  зазначив, що чимало роботодавців ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, видають працівникам зарплату в “конвертах”. Погодившись на одержання зарплати в “конвертах”, громадяни свідомо обкрадають самі себе. Бо лише офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним. Крім того, бюджети втрачають значні надходження податку на доходи фізичних осіб, який є для них бюджетоформуючим.

Окремо податківець поінформував присутніх про зміни в податковому законодавстві, а також нагадав про  декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.