Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про єдиний рахунок - під час зустрічі в Дубенській ДПІ

опубліковано 31 березня 2023 о 08:27

Начальник Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк провела  зустріч з платниками податків, під час якої ознайомила учасників з податковими новаціями, які набули чинності у 2023 році.

Серед питань, які були винесені на розгляд, було питання  переваг використання єдиного рахунку. Посадовець роз’яснила присутнім, що єдиний рахунок - це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі та використовувати для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених Податковим кодексом України,  і єдиного внеску.

Світлана Цимбалюк звернула увагу, що повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет. При цьому платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року. 

В ході спілкування керівник податкової інспекції наголосила, що  при сплаті податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок платники мають ряд переваг, зокрема це:

-   зменшення затрат часу на формування платіжних доручень;

-   уникнення непорозумінь зі зміною рахунків;

-   зменшення кількості помилково сплачених грошових зобов’язань; 

-  сплата податків через інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет» в он-лайн  режимі - 24/7; 

- інформація щодо руху коштів  на єдиному рахунку доступна платнику в електронному кабінеті в актуальному стані.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX