Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В КП ТРК «Полісся» проведено черговий брифінг щодо декларування доходів громадян

опубліковано 31 березня 2023 о 08:56

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин щодо кампанії декларування доходів громадян – 2023.

В ході заходу податківець  відмітила, що обов’язок подання декларації у платників податків виникає при отриманні ними спадщини, подарунків не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення, а також інших доходів, до прикладу від операцій з продажу чи обміну рухомого майна; продажу сільськогосподарської продукції; від продажу цінних паперів чи списаного банківського кредиту, а ще у випадку отримання іноземних доходів чи нецільової благодійної допомоги, інвестиційних доходів та доходів від здавання в оренду майна іншим фізичним особам. Подати декларацію про майновий стан і доходи до податкових інспекцій громадянам необхідно до 1 травня, а сплатити задекларовані суми податку і військового збору – до 1 серпня.

Оксани Федорович  звернула  увагу на оподаткування та декларування  іноземних доходів. Нагадала, що задекларувати доходи також повинні репетитори, фотографи, блогери чи художники, які торік не були зареєстровані підприємцями, проте отримували дохід від такої діяльності. 

Разом з тим зазначила, що кампанія декларування передбачає можливість отримання платниками податкової знижки, тобто часткове повернення сплаченого ними ПДФО за певними видами витрат. Податківець детально розповіла про підстави для нарахування податкової знижки.

Окремо зазначила, що  податкова служба рекомендує платникам податків для зручності та економії часу, при поданні податкової декларації, скористатися електронними сервісами ДПС.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»