Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівного надають допомогу платникам  у  реєстрації програмного РРО

опубліковано 31 березня 2023 о 09:04

Фахівці Центру обслуговування платників ДПІ  у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проводити заходи з платниками податків з питань застосування РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями, в тому числі платниками єдиного податку ІІ-ІV груп.

В ході тренінгів, які проводяться для відвідувачів ЦОП, податківці інформують присутніх про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій у період дії воєнного стану, порядок ведення обліку товарних запасів, відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог законодавства у сфері здійснення розрахункових операцій.

Також  звертають увагу на те, що з 01.01.2023 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 29.07.2022 № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)», якою передбачено, що у 2023 році pos-термінали зобов’язані встановити усі торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб незалежно від площі торгівельного об’єкту. За порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів, встановлена відповідальність передбачена ст. 16315  Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Під час чергового навчання заступник  начальника ДПІ у м. Рівному Наталія Костюк надала практичну допомогу платникам податків у реєстрації ПРРО.

Крім того податківець нагадала платникам про проведення кампанії  декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.