Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання та новації податкового законодавства  

опубліковано 03 квітня 2023 о 16:06

Нещодавно у Вараській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання та новації податкового законодавства». На запитання платників податків відповідала начальник Вараської ДПІ Людмила Воронюк.

Під час «гарячої лінії» посадовець детально розповіла про сервіси ДПС, які спрощують взаємодію платників з податковою службою. При цьому заззначила, що за допомогою Електронного кабінету можна надіслати: податкову та фінансову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків, листи, сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань. 

Очільниця ДПІ також відповіла на запитання щодо застосування РРО/ПРРО та ведення товарних запасів суб’єктами господарювання.  Розповіла про нюанси декларування громадянами доходів, отриманих за 2022 рік, роз’яснила порядок отримання податкової знижки громадянами.

Посадовець також поінформувала платників про визначення та розрахунок мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для суб’єктів господарювання та фізичних осіб (у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть МПЗ за свої земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення).  

В ході спілкування платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої теми.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»