Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця щодо забезпечення додаткових надходжень до бюджету

опубліковано 03 травня 2023 о 14:33

Нещодавно відбулася робоча зустріч начальника Радивилівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмили Федун із заступником голови Радивилівської ОТГ Віктором Ісюком з обговорення пріоритетних напрямів розвитку громади та співпраці.

Зокрема, посадовці обговорили питання щодо пошуку додаткових ресурсів наповнення місцевого бюджету, вжиття заходів щодо детінізації відносин у сфері зайнятості населення, забезпечення погашення заборгованості з податків, звернули увагу на необхідності сплати майнових податків до місцевого бюджету, зокрема ПДФО (паї), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку тощо.

Людмила Федун проаналізувала надходження податкових платежів та зборів до бюджету громади з початку року та звернула увагу на продовження співпраці по забезпеченню своєчасної сплати зобов'язань по майнових податках.

Під час спілкування посадовець звернула увагу на зміни до Податкового кодексу України, які набрали чинності з початку року, відповідно до яких введено мінімальне податкове зобов’язання. Та акцентувала увагу, що кошти, сплачені у межах мінімального податкового зобов’язання за користування землею сільськогосподарського призначення, надходитимуть до місцевого бюджету за місцем розташування ділянки, а тому відповідальним працівникам громад необхідно долучитись до проведення спільних заходів з роз’яснення цього питання для платників податків. 

Учасники зустрічі також обговорили питання нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб, зокрема пільги по сплаті земельного податку, категорії платників, що звільняються від сплати земельного податку у 2023 році, та зміни щодо порядку заповнення платіжних доручень платниками податків.