Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про листування платників з ДПС через «Електронний кабінет»

опубліковано 24 травня 2023 о 09:55

Днями старшим державним інспектором Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Ріненській області Наталією Нестерчук проведено з відвідувачами Центру обслуговування платників тренінг з питань електронної взаємодії платників та податкової служби.

Посадовець поінформувала учасників навчання про електронні сервіси податкової служби та детально зупинилась на можливостях сервісу «Електронний кабінет платника». Зокрема розказала, що за допомогою вкладки «Листування з ДПС», приватної частини Електронного кабінету, можна надіслати лист (заяву, запит тощо) до відповідного органу ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Також звернула увагу, що протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДПС автор електронного листа повідомляється про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого даний запит направлено. Інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС користувач може переглянути в вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Вихідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Наталія Нестерчук відмітила, що відповідь на звернення (листи, запити, тощо) надаються контролюючим органом поштою або на електронну адресу, яка зазначена у зверненні у строки, визначені законодавчими та нормативно-правовими актами.

Принагідно податківець нагадала про право громадян на отримання податкової знижки протягом усього року та зміни у заповненні поля «призначення платежу» платіжних інструкцій.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»