Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Сарненщині за використання лісових ресурсів сплачено майже 667 тис грн ренти

опубліковано 24 травня 2023 о 10:38

За підсумками чотирьох місяців 2023 року у Сарненському районі до бюджетів усіх рівнів сплачено 666,8 тис грн ренти за спеціальне використання лісових ресурсів.

Зокрема, до загального фонду за січень-березень надійшло  616,2 тис грн (з них до місцевих бюджетів територіальних громад Сарненщини понад 544,2 тис грн), а до спецфонду – 50,6  тис грн рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Рентна плата – загальнодержавний податок, який справляється в Україні за користування природними ресурсами. Його надходження є внеском бізнесу в економічний розвиток країни загалом, так і регіону зокрема. Здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог законодавства, зокрема у сфері лісозаготівлі, є неприпустимим.

Податківці звертають увагу, що суб’єкт господарювання, у разі отримання спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) та/або укладання договору довгострокового тимчасового користування лісами є платником рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та повинен подавати податкову декларацію з рентної плати (в частині рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів), вперше за квартал, у якому такий суб’єкт господарювання отримав спеціальний дозвіл (лісорубний квиток або лісовий квиток) або уклав договір довгострокового тимчасового користування лісами.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»