Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання податкового законодавства під час «гарячої лінії»

опубліковано 25 травня 2023 о 16:03

Цього тижня в  Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства.

На запитання платників податків відповідала  начальник Дубенської ДПІ Світлана Цимбалюк/

Під час «гарячої лінії»  найбільша кількість питань стосувалася діяльності ФОП. Платники цікавились щодо порядку сплати податків та подання звітності суб’єктами господарювання під час воєнного стану, порядку реєстрації платником єдиного податку, отримання дозвільних та реєстраційних документів. Зокрема, посадовець роз’яснила, що зареєстровані в установленому порядку фізичні особи – підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація. 

Новостворені приватні підприємці, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Фахівець також наголосила, на обов’язковому  поданні платниками єдиного податку до податкових органів заяви про спрощену систему оподаткування, з додавання нових КВЕДів в паперовому вигляді або в електронному через Електронний кабінет платника при зміні (доповненні) видів економічної діяльності у державного реєстратора або через додаток Дія.  

У ході спілкування Світлана Цимбалюк надала відповіді на актуальні питання щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення.

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали відповіді на всі запитання які їх цікавили.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»