Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Млинівщини роз’яснюють податкові новації

опубліковано 25 травня 2023 о 16:28

Начальником Млинівської  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Зоєю Олієвською проводиться системна інформаційно-роз'яснювальна робота з суб'єктами господарської діяльності щодо  змін в податковому законодавстві. 

Під час чергової зустрічі з платниками податківець нагадала про умови перебування на спрощеній системі, порядок та терміни подання звітності платниками єдиного податку, поінформувала про введення в дію нових бюджетних рахунків та нові правила заповнення платіжних доручень на сплату податків та ЄСВ, розповіла про порядок розрахунку мінімального податкового зобов’язання. 

В ході спілкування Зоя Олієвська нагадала про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Звернула увагу на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів. Також повідомила, які підприємці-спрощенці можуть здійснювати діяльність без застосування РРО чи ПРРО, але за умови використання розрахункових квитанцій та КОРО.                                                     

Також посадовець звернула  увагу роботодавців на дотриманні ними вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня. 

Крім цього, розповіла про переваги подання звітності в електронному вигляді та  можливість отримувати актуальну інформацію з питань податкового законодавства через електронні сервіси ДПС. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»