Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям – допомога у реєстрації програмних РРО

опубліковано 15 вересня 2023 о 14:43

Відповідно до положень чинного законодавства України, починаючи із 01.01.2022 втратили дію пільги щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО, а тому фізичні особи-підприємці (крім платників єдиного податку першої групи) при здійснені розрахунків за товари (послуги) зобов’язані застосовувати РРО або програмні РРО на загальних підставах.

У подальшому, з метою адаптації бізнесу до нових воєнних умов, було прийнято ряд законодавчих змін, зокрема, і до Закону України  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» в частині не застосування санкцій за порушення вимог цього Закону.

На сьогодні, у зв’язку із прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Про це проінформувала відвідувачів Центру обслуговування платників начальник ДПІ у м.Рівному Людмила Сучик.

Під час чергового тренінгу щодо встановлення програмного РРО посадовець також роз’яснила підприємцям порядок ведення обліку товарних запасів та надала практичну допомогу в опануванні роботи на ПРРО.