Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоденні зустрічі з підприємцями щодо застосування РРО та ПРРО проводять фахівці Млинівської ДПІ

опубліковано 15 вересня 2023 о 14:50

Днями в приміщенні Млинівської  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбулась чергова зустріч з підприємцями з питань реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО.

Старший державний інспектор Світлана Балас  звернула увагу  платників, що з  1 серпня 2023 року набрав чинності закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року №3219-IX, який вносить зміни в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО, а саме з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, відновлено застосування фінансових санкцій.  

Податківець наголосила, що застосування РРО є обов’язковим для більшості суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи та за певних винятків для роздрібної торгівлі на територіях сіл та селищ.

Також до відома суб’єктів господарювання було доведено, що  програмні РРО можна безкоштовно отримати в податковій службі. Але спочатку суб’єкту господарювання необхідно отримати електронний підпис та зареєструвати господарську одиницю, подавши до ДПІ  повідомлення за формою 20-ОПП.   

Під час зустрічі платники ознайомились з можливостями  безкоштовного програмного забезпечення від ДПС, порядку його встановлення та використання у здійсненні діяльності.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»