Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці-«спрощенці» Сарненщини додали місцевим бюджетам понад 40 млн грн єдиного податку

опубліковано 19 вересня 2023 о 10:36

Підприємці-«спрощенці» Сарненщини протягом січня-серпня  2023 року сплатили до місцевих бюджетів 40,1 млн грн єдиного податку.

Найбільшу суму надходжень забезпечили фізичні особи - «спрощенці», а саме – 35,6 млн гривень. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 3,4 млн грн єдиного податку. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 1,1 млн грн цього податку.

Податківці зазначають, що суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний податок у терміни та у розмірах,  визначених законодавством.  Будь-яка фізична особа-підприємець при здійсненні підприємницької діяльності може самостійно обрати спрощену систему оподаткування та зареєструватись платником єдиного податку у разі, коли така фізособа-підприємець відповідає законодавчо встановленим критеріям.

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами або радами об’єднаних територіальних громад для ФОПів, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.

Нагадуємо, що процес спілкування платників з податковою службою нині активно відбувається в режимі онлайн. Всю необхідну інформацію платники податків можуть отримати за допомогою Електронного кабінету, скориставшись персональним гаджетом.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»